در محیط های صنعتی، که در آن سایش روزانه سطح و قرار گرفتن در معرض عوامل فیزیکی و شیمیایی بیشتر است، انتخاب صحیح رنگ و پوشش های صنعتی هنگام انجام یک کار رنگ آمیزی یا رنگ آمیزی مجدد برای دستیابی به پرداخت بهینه، مقاومت و دوام در طول زمان حیاتی است.
هنگام انتخاب یک نوع رنگ صنعتی یا غیره، باید شرایط زیادی را در نظر گرفت. بنابراین، در این محتوا بر ارائه اطلاعات ارزشمند به مشتریان صنعتی در فرآیند تصمیم گیری آنها تمرکز خواهیم کرد.
شناخت انواع رنگ های صنعتی موجود، ویژگی ها و نوع کاربرد آنها به شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی را تشخیص داده و نیازهای کاربردی را بهتر راهنمایی کنید.
رنگ صنعتی چیست؟
از نظر فنی می توان گفت رنگ صنعتی محصولی است که به صورت مایع، خمیری یا پودری ارائه شده و با فرآیندی مناسب بر روی سطح اعمال می شود، با فرآیند پخت به لایه ای جامد، پلاستیکی و چسبنده تبدیل می شود که محافظت و محافظت می کند. / یا به طور همزمان تزئین می کند.
با تمرکز بر حوزه صنعتی، میتوانیم محصولاتی را که در فرآیندهای تجارت سازه پروفیلی، حفاظت و نگهداری سازهها، ماشینآلات، کالاهای مصرفی و هر محصول مرتبط با یک بخش صنعتی خاص درگیر هستند، به عنوان پوشش صنعتی تعریف کنیم.
هدف از رنگ صنعتی
رنگ صنعتی دو هدف اصلی دارد:
از یک طرف، برای محافظت از تکیه گاه های مختلف در برابر تهاجماتی که ممکن است در معرض آنها قرار گیرند، هم از نظر فیزیکی (ضربه) و هم از نظر شیمیایی و محیطی (خوردگی، آب و هوا و غیره).
از سوی دیگر، برای به دست آوردن یک پوشش بهینه، حتی افزایش ارزش افزوده آن، ظاهر زیبایی شناختی بهتری به قطعه بخشیده است.
این نکته آخر که تا حدودی ذهنی تر و ارزیابی آن دشوار است، ما بر روی اطلاعات یک سیستم نقاشی تمرکز خواهیم کرد که بسته به رسانه ای که در معرض آن قرار می گیرد عملکرد عالی را تضمین می کند.
رای دستیابی به این اهداف، رنگ صنعتی اساساً از عناصر زیر تشکیل شده است:
عناصر تشکیل دهنده رنگ صنعتی
رنگدانه ها
هدف آن در درجه اول دادن رنگ و شفافیت به پوشش رنگ است. اینها عموماً مواد جامد به شکل پودر با اندازه ذرات بسیار ریز هستند که از طریق یک فرآیند آسیاب مناسب در حضور بایندر، به ذرات بنیادی تجزیه می شوند تا حداکثر عملکرد رنگ بلوک سقفی را به دست آورند.
رنگدانه های مختلف را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد:
رنگدانه های پوششی بیشترین استفاده را دارند. آنها از طریق اثر ترکیبی ضریب شکست آن در رابطه با بایندر، گرانولومتری و پدیده انعکاس نوری که روی پوشش رنگ می افتد به رنگ کدورت می بخشند.
رنگدانه های این رنگ ترافیکی سرد ضد خوردگی: در پرایمرها یا اولین لایه های تماس مستقیم با فولاد استفاده می شود و از خوردگی با غیرفعال سازی آندی یا کاتدی جریان الکتروشیمیایی تولید شده بر روی سطح فلز جلوگیری کرده و آن را مهار می کند.
رنگدانه های پخش کننده یا پرکننده ها هیچ کدری ندارند و به دلیل ضریب شکست کم رنگ ها به سختی روی رنگ آنها تأثیر می گذارد. آنها معمولاً در پرایمرها و پوشش های پایه برای دستیابی به لایه های مات یا ساتن و به عنوان پرکننده در پوشش رنگ استفاده می شوند. به عنوان مثال: کربنات کلسیم، تالک، میکا، کائولن و غیره.
رنگدانه های ویژه: برخی از رنگدانه های مورد استفاده در پوشش های صنعتی که به دلیل ویژگی خاص خود نمی توانند در دسته های فوق طبقه بندی شوند عبارتند از:
رنگدانه های فلزی
رنگدانه های مرواریدی
رنگدانه های متورم
رنگدانه های سمی
کلاسورها
این جزء اصلی رنگ است که به آن امکان تشکیل یک لایه چسبنده پس از خشک شدن رنگ را می دهد. ویژگی های مکانیکی و شیمیایی رنگ به چسب چوب و در نتیجه به ظرفیت محافظتی آنها بستگی دارد.
از نظر فنی پلیمرهایی با وزن مولکولی کم یا متوسط هستند که از طریق عمل اکسیژن در هوا، گرما و غیره سطح پلیمریزاسیون خود را افزایش می دهند تا کم و بیش پلاستیک و جامدات نامحلول شوند. در اینجا چند نمونه از کلاسورها آورده شده است:
رزین های آلکیدی
رزین های اکریلیک.
رزین های وینیل.
رزین های اپوکسی.
رزین های پلی استر.
رزین های پلی اورتان
رزین های سلولزی
رزین های لاستیک کلردار.
و غیره.
حلال ها
مأموریت حلال ها اساساً شامل اجازه دادن به رنگ برای اعمال رنگ با روش انتخابی است و به آن قوام مناسب می دهد، زیرا یک رنگ بدون حلال، فقط بر اساس رنگدانه و بایندر، عموماً ویسکوزیته بسیار بالایی دارد.
یکی دیگر از ماموریت های آن امکان ساخت رنگ و حفظ ثبات آن در ظرف است.
معمولاً چندین نوع حلال در یک رنگ به منظور تنظیم قدرت انحلال، سهولت اجرا، تراز کردن و غیره استفاده می شود به عنوان مثال: هیدروکربن های آلیفاتیک، هیدروکربن های معطر، الکل ها، کلریدها، کتون ها و غیره.
مواد افزودنی
آنها مواد شیمیایی ویژه ای هستند که به نسبت های کوچک به اجزای اصلی رنگ ترافیکی اکرلیک برای اهداف مختلف مانند بهبود کیفیت محصول، ایجاد جلوه های ویژه، تسریع سخت شدن، ایجاد تیکسوتروپی، رنگ آمیزی و غیره اضافه می شوند.
نمونه هایی از افزودنی های رنگ: عوامل مرطوب کننده، غلیظ کننده ها، عوامل مات کننده، عوامل خشک کننده، قارچ کش ها، نرم کننده ها و غیره.
ویژگی های رنگ صنعتی
هر نوع رنگ، صرف نظر از ترکیب، کاربرد یا عملکردی که باید انجام شود، میتواند با یک سری ویژگیهای قابل اندازهگیری تعریف شود که برای کنترل آن، هم توسط سازنده و هم توسط کاربر، و تشخیص اینکه آیا محصول در شرایط خوبی است یا خیر، تعریف میشود. و مطابق با مشخصات است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.